Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.02.2010 10:02 - Национализмът - що е то и има ли почва у нас?
Автор: demigodss Категория: Политика   
Прочетен: 854 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 13.02.2010 22:05


Какво е национализмът? Опитайте се да си отговорите на този въпрос, преди да продължите да четете. Чувам какво си мислите - "Национализъм = нацизъм" - Грешнооооо. "Национализъм = Фашизъм" - Грешнооооооо. "Национализъм = абе и аз не знам какво е ама по новините казват, че е лошо, значи е така" = ГРЕШНО !!!! Нека започнем с основите - Национализмът е идеология, насочена към запазване или подкрепяне на съществуването на дадена нация и е тясно свързан с идеята за държавността. Националистите смятат образуването на нация и съответно на национална държава като висша стъпка и крайна цел на развитието на народа, към който принадлежат. Национализмът изиграва изключително положителна роля в ранното капиталистическо развитие на Европа - чрез силно влияние в посока на образуване на официални национални езици и очертаване на ясни културно-икономически граници между народите, образувайки хомогенна национална среда за бурно развитие на културата, науката и икономиката. Национализъм приблизително съответствува на патриотизъм и е противоположно понятие на космополитизъм, глобализъм и интернационализъм. Така че всякакви изказвания против национализма са меко казани странни - това е идеология защитаваща нацията, хората, нас. Всеки, който свързва национализма с Хитлер, Мусолини и компания само доказва колко е невеж и необразован по история, че му липсва елементарна обща култура. И питам аз, какво му е лошото на българския национализъм в лицето на Атака и БНС ? Нима не е истина, че мнозинството българи страдаме, за да могат Доган и сие да си живеят като бейове??? Нима не живеем в страх, дали в тъмното някой ром (че циганин било обидно) няма да ни утрепе за 5 лева??? Да, и българин може да ни убие, и американец, и австралиец, и англичанин, но нека ви питам от кое ще ви е страх повече - да минете нощем през циганската махала или да се разходите покрай съседните блокове???? Как може аз да си плащам тока, водата, телефона, а те да си крадат безнаказано, да се возят без пари в градския транспорт и прочие и прочие. Не пропагандирам етническа омраза, а само посочвам болезнените истини, които всички виждаме и търпим, но ни се насажда, че да говорим за тях било дискриминация.
Ами новините на турси език - било нормално, че мнозинството българи щели да гласуват против, затова не трябвало да се прави референдум. Абе откъде я вадят тази наглост - нали затова се казва мнозинство - за да се съобразява с това мнозинство въпросното малцинство. Или по подразбиране да угаждаме на 10 процента от населението за сметка на другите 90, щото ще ни се разсърдят горкичките.
Но безспорно най-смешно ми става като чуя как някой сравнява Волен Сидеров и Боян Расате с Хитлер. Е тогава направо започвам да се чудя колко трябва да не те слуша главата, за да кажеш такова нещо - тези двамата са на светлинни години от Хитлер, на светлинни години от който и да е политически лидер - и двамата не стават за чеп за зеле, но вие ги сравнявате с него, защото недолюбвали циганите, пардон ромите, и псевдо-турците (защото Мехмед и Инджи от Рибново не са никакви турци). Комшиите са пичове и се разбираме идеално като сме на почивка там) Няма омраза сред хората към нас българите, даже напротив. А като сляза в Кърджали ми дават от най-стария хляб в магазина, щото съм българин. Ай сиктир,след като ще говорим на турски.
Та мисълта ми е, че национализмът е това, от което имаме нужда (но не под формата на Сидеров и Расате) - идеологията, която ще ни помогне да запазим идентичността си, традициите си, гена си. За да не ни асимилират псевдо-турци, роми и други малцинства, трябва да се обединим, да съхраним и малкото останало ни от дедите ни. Не ни трябват глобализации (поне не на този етап), не ни трябва ромска интеграция, не ни трябват турски сериали, не ни трябват Догановци, не ни трябват джамии и минарета (евала на Швейцария - държавата, която не си дава гъза за е*ане на Европейския Съюз) не ни трябват смешни политици проповядващи етнически мир, а работещи усилено за етническо напрежение. Трябва ни национализъм - истински и чист, патриотичен и защитаващ националните ценности. Аман от приказки за ксенофобия, расизъм и т.н. За това говорят хората, които се страхуват от национализма - защото той няма да им позволи да грабят държавата, народа, НАС. Осъзнайте се всички вие комунисти, социалисти, демократи и мухи без глави незнаещи към кои да се броят, защото са минали всички партии като селска ку*ва - системите ви са ненадеждни, ограбват ни и това скоро трябва да свърши - защото ако трябва да перифразирам думите на един наш древен владетел - "Бог вижда...българите ги избраха да управляват, но те ги забравиха и ограбиха. Но Бог вижда..." А гласът народен, е глас Божи. Така че уважаеми политици незаслужаващи уважение, и вие медии и псевдо-специалисти, които ги защитавате - обратното ви броене започна.

P.S.  И едно обръщение към колега блогър, който се бе възмутил от "приликата" на униформите на БНС и СС. Драги блогъре, почети малко история и не говори наизуст. Униформите на СС са черни, а на БНС са кафяви и наподобяват тези на СА , за които сигурно не си и чувал, все пак явно не знаеш история, след като говориш за СС. И понеже съм добър ще ти кажа и какво значи СА, че да не се излагаш занапред демонстрирайки некомпетентност и липса на знания - СА или ако трябва да сме точни SA означава Sturmabteilung (чакай да ти го преведа, че току виж и чужди езици не знаеш) или в превод "Щурмови отряд". Казвали са им кафяворизците - тези, на които оприличаваш спортния отряд на БНС. СС-овците са известни като черноризците и са създадени като подзвено на СА като впоследствие са отделени като самостоятелна паравоенна единица от Хитлер, след убийството на Рьом. Хайде със здраве и залягай над книжките, а не над спама.

P.P.S Ако има правописни грешки в поста, моля да бъда извинен, технически са, не са от неграмотност.


Тагове:   НАС,


Гласувай:
1




Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: demigodss
Категория: Политика
Прочетен: 10535
Постинги: 1
Коментари: 0
Гласове: 5
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930